Bestiari del procés: Felip VI, J,M. García-Margallo i R. Gil-Casares

Felip VI de Borbó (rei d’Espanya).
Màrqueting de curs per correspondència.
La premsa monàrquica ha anunciat a bombo i plateret aquests dies que el nou rei s’ha reduït un 20% el salari que rebia el pare. La notícia, en portada a “La Vanguardia”, era de vergonya aliena: anava acompanyada d’una imatge que portava com a peu de foto les paraules: “Els reis amb joves paraplègics”. Naturalment, se’ls hi ha oblidat comentar petits detalls, com ara que la reina s’ha fet apujar la seva retribució d’un 25% o que han augmentat els diners pressupostats sense concreció, triplicant els denominats fons de contingència. De tan burda, l’operació de màrqueting haurà semblat a molts un autèntic “boomerang”. D’entre els contractes actualment en vigor: 62.133 € dedicats a analitzar què es diu d’ells a internet. Així que, gent de FRESNOCOM, SL que m’estareu llegit, sabeu què: quines ganes que ens deixin de prendre el pèl!

García-Margallo, José Manuel (ministre espanyol d’Afers Exteriors).
Ceguesa innata.
El dret a saquejar-nos està escrit als estels. No cal cap reflexió. Ni cap mala consciència. S’executa directament per dret de conquesta. Ens prenen entre 11 i 16.000 MEUR cada any (com vulgueu) i llestos. Sense discussió. Res a parlar. Després, el subconscient els traeix i hem d’escoltar el ministres explicar tot l’augment de prestacions i/o pensions que Espanya podria haver repartit entre els seus ciutadans si no hagués prestat res al govern grec. Esperpèntic. El país que segurament més diners ha rebut en fons europeus d’ençà del 1986 donant lliçons. A l’hora que ens pren a nosaltres (no ens demana a crèdit, sinó que ens pren directament, en quita permanent) uns quants milers de milions cada any. Realment, cal tenir un rostre de ciment armat.

Gil-Casares, Ramón (ambaixador del Regne d’Espanya als Estats Units).
Propaganda que també pagues tu.
Si alguna cosa té el dependentisme és el seu caràcter escrupolós en la crítica cap a qualsevol ús dels diners públics en el foment de l’independentisme. Hem sentit acusacions, per exemple, contra l’ANC, l’Òmnium Cultural o Súmate, de disposar de quantioses subvencions en realitat inexistents i als qui participem del moviment sobiranista de moure’ns per un entrepà. Naturalment, aquest filar prim es converteix en màniga ampla quan es tracta de difondre els principis del nacionalisme espanyol. Aleshores, les seves ambaixades, per exemple, com la d’Espanya als Estats Units (per cert, ja implicada fa alguns mesos en el cessament de la professora Clara Ponsatí), sí poden abocar els seus recursos públics a generar contactes i difondre les idees de plataformes, com ara “Libres e Iguales”, que arriben a defensar la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Quan no, com a Sant Petersburg, paguen flors en homenatge a nazis.

Comentaris

  1. ESCLAR QUE LI CALEN MES CALERS,A LA "POBRETA" REINETA,S'ES PASSA EL DIA A CAL CIRUGA ESTETIC FENSA "APAÑOS"...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)