Bestiari del procés: G. Galdón, F. Homs i J.M. Lara

Galdón, Gemma (membre del consell polític de Podemos).
Principis marxistes.
Els meus principis són aquests, però si no us agraden en tinc d’altres. Després de menjar-se amb patates un procés de primàries a les direccions locals del seu partit amb més votants que inscrits, aquesta setmana l’ex-tertuliana s’ha lluït amb un nou esclat de coherència ideològica. Resulta que, en menys de dotze hores després de la seva còmoda victòria, Alexis Tsipras, el líder de la Syriza que representa un autèntic far per a Podemos (francament, prefereixo emmirallar-me en Àustria o Dinamarca) ha arribat a un pacte de Govern amb... la dreta nacionalista! Apostoflant. Anys escoltant les seves lliçons morals des dels micròfons per acabar llegint com justifica fer exactament el mateix que l’escandalitzava fins ara en els altres. Actituds que fan por, perquè retraten la voluntat d’arribar al poder, pel poder. Vaja, com la casta.

Homs, Francesc (conseller de presidència i portaveu del Govern).
Fer net convé a tothom.
Com a mínim d’extemporània cal qualificar la compareixença del portaveu Homs per criticar que els altres grups i en particular Esquerra hagin forçat la compareixença del president Mas a la comissió parlamentària sobre el cas Pujol. Un servidor no creu en la capacitat d’aquests mecanismes per escatir la veritat, però el cert és que posada la qüestió de la corrupció en el centre de la política catalana (bàsicament, arran de casos que afecten el nucli històric de CiU), de veritat pensava el portaveu que el president Mas podria no comparèixer al Parlament per parlar-hi? Costa d’entendre. Especialment, perquè està dotat de prou capacitat per explicar-se i per deixar clar que el nou país que volem construir ha d’estar net com una patena. I això, ens convé a tots. Fins i tot, potser en primer lloc, a la refundació de Convergència.

Lara, José Manuel (empresari del llibre i la comunicació).
Al servei d’Espanya.
L’editor és, sense dubte, un dels puntals amb qui compta l’establishment per mantenir el nostre país ben lligat al rem. Darrerament, la vicepresidenta li ha tocat el crostó per la seva constant campanya de promoció en favor de Podemos i Ciudadanos. Diu l’acudit a les xarxes socials que els de Pablo Iglesias, contra allò que es diu, sí que tenen programa, i tant: “La Sexta Noche”. A mesura que el procés de recanvi avança, més fa la impressió que ens trobem en un moment de canvi de marca a dreta i esquerra per fabricar un nou bipartidisme que deixi les coses, bàsicament, com estan. Especialment, que permeti ensarronar una altra generació de catalans. Així que, igual que vàrem denunciar la transició post-franquista, ara continuarem posant negre sobre blanc la nova impostura lampedusiana de càmera i plató.

Comentaris

  1. Mai m'ha agradat la Gemma Galdón, no sabia per què. Ara, ja m'ho has aclarit. A sobre m'encaixa com l'anell al dit. M'has donat llum al meu misteri. Gràcies!

    Referent al comportament de l'Homs, és cert, i ho he comprovat al llarg de més de 26 anys, que, almenys a Catalunya, hi ha un costum de proximitat entre polítics i ciutadà. Això està molt bé fins que fiques el peu a la galleda. Jo mateix, m'havia trobat alguna vegada amb comentaris polítics procedents dels polítics mateixos amb els que pensava que era una gran sort que en aquells moments no tingués a l'abast cap gravadora a les meves mans. Això li deuria passar a en Homs, crec jo.

    Passo de fer cap comentari d'en Lara perquè les circumstàncies de les casualitats de la vida sovint m'havien provocat vivències directes dins de la vida familiar dels Lara. Però, vaja, tot està a la vista i no cal tancar els ulls.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)