Bestiari del procés: M. Bustos, J. Elias i T. Forcades

Bustos, Manuel (exalcalde de Sabadell).
La fi d’un estil.
Compareix davant dels tribunals per primera vegada. Obrint el foc d’una desena de plets més, desfermats arran de les escoltes telefòniques de l’anomenada Operació Mercuri. L’arriben a escoltar més temps i ja té feina (anar als Jutjats) fins el dia de la jubilació. De tot plegat, l’excusa que “pensava que era un càrrec de lliure designació” és potser el més patètic, tractant-se d’un concurs públic. Treure multes als familiars, regalar rellotges, tot plegat, d’una baixa estofa que fa feredat. Però, més que una revenja, que és el que demana el cos a molts dels seus enemics, el cas de la contractació digital a l’Ajuntament de Montcada i Reixac de la parella de l’amic i company de partit, ha de servir per canviar una manera de fer a l’administració que cal desarrelar per sempre: la que confon les institucions amb la casa pròpia.

Elias, Joan (economista).
Fam de debat.
Tenim ganes de superar aquest etapa de vol rasant i de tornar a debatre sobre la necessitat imperiosa de la independència. No ens en sortirem sense les eines adequades: quan les tinguem, farem un país de més qualitat. És cert que existeix el perill dels costos de transició, però també que qui ens els vulgui infringir també en serà víctima; així que, per sentit comú, el més lògic és que darrere les amenaces de fer-nos la vida impossible, quan arribi el moment irreversible que hem de forçar, quedarà ben poca cosa. De moment, un estudi del Col·legi d’Economistes, de Joan Elías i Joan Maria Mateu, ha detallat l’alta consideració que les agències de qualificació atorgarien a les emissions de deute públic de la República Catalana. I és que, és simple, el dia que siguem responsables de la recaptació dels impostos al nostre territori, tot farà un gir de 180 graus.

Forcades, Teresa (monja benedictina i impulsora de Procés Constituent).
Unitat amb sentit?
Amb l’etiqueta #27sConstituent, Procés Constituent va celebrar el cap de setmana passat una trobada per definir els objectius de cara a les eleccions plebiscitàries de setembre, sorprenentment, amb tots els dirigents d’ICV-EUiA en primera fila: exactament què volen constituir el 27-S si, com ells (i els de Pablo Iglesias) creuen que cal fer dependre el futur de Catalunya del que es decideixi abans al Congrés dels diputats? Els seus dirigents van demanar una vegada més que tots els partits d’esquerra es presentin junts també a les plebiscitàries: per fer la Constitució de la República Catalana o per reformar la Constitució espanyola, tal i com defensen ICV i Podemos amb els qui Procés Constituent acaba de pactar i lliurar bous i esquelles a Barcelona?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)