Bestiari del procés: A. Colau, J. Milián i J. Miró i Ardèvol

Colau, Ada (candidata a l’Ajuntament de Barcelona per Barcelona en Comú).
Cop de peu i endavant.
Després de molts mesos d’indefinició conscient, la candidata d’ICV-EUiA (que, amb els seus vots, va blocar-ne l’accés en el mandat municipal que ara acaba), vull dir, de Barcelona en Comú, s’ha tret un conill del barret. Diu que proposarà una consulta per decidir si l’Ajuntament ha d’ingressar o no l’Assemblea de Municipis per la Independència. És un recurs hàbil, atès que farà inviable un ingrés ràpid. És, però, també, un regat que sona a gran impostura: es fa una proposta que se sap que no prosperarà i, a més, sense concretar-ne el calendari. El que els ciutadans de Barcelona voldrien saber, ben segur, és si, en cas de victòria independentista el 27-S, l’Ajuntament de Barcelona es posarà al servei del Parlament i del Govern o no. Ras i curt. No és tan difícil i sobretot és més honest.

Milián, Juan (diputat del PP al Parlament).
Estratègia kafkiana.
Si el teu enemic fa el ridícul (i és d’abast mundial), no el distreguis, que diria l’adaptació del clàssic xinès. La setmana passada la caverna havia llançat la tesi que els mitjans estrangers parlaven sobre el procés català a canvi de diners. Aquesta, el Partit Popular de Catalunya, per boca d’un diputat per al qual s’albira una carrera curta, ha aprofundit en l’absurditat en afirmar que la Generalitat paga viatges i estades dels corresponsals estrangers al nostre país per endolcir-los la visió. La coherència psicològica de l’espanyolisme és difícil de seguir: se suposa que, igual que a nosaltres ens han de convèncer a base d’insultar-nos, també creuen que els mitjans estrangers parlaran molt a favor de la unitat d’Espanya si des de l’espanyolisme es posa en qüestió la seva professionalitat. De traca.

Miró i Ardèvol, Josep (exconseller i membre de Construïm).
En direcció contrària.
Poc a poc la nova plataforma d’en Duran i Lleida va activant-se. L’exconseller Miró i Ardèvol n’és una peça fonamental. Tot un personatge, d’ideari fortament radicalitzat. Quan s’acostuma a dir que no se sap de ningú que hagi deixat de ser independentista, hi ha dues excepcions: Salvador Sostres i Josep Miró Ardèvol. El convergent ho era a principis dels noranta i ara carrega contra el president Mas amb tot el que té. Les piulades de Construïm a les xarxes socials combinen a la perfecció l’argumentari bàsic d’en Duran contra la independència amb les formes agressives, a la contra de tot, minoritzades, de Societat Civil Catalana. Un intent desesperat de fer forat en el món de CiU que sembla, per la seva radical excentricitat, clarament abocat al fracàs. De moment, primeres baixes. El 14 de juny s’apropa i els nervis es descontrolen.

Comentaris

  1. Ja que cites Ada Colau, vull aprofitar per manifestar el meu escepticisme davant d'aquestes noves aparicions, com si fóssim miratges al·lucinògens espontanis. Si comparo l'Ada Colau o tot el seu conjunt amb la CUP em quedo de totes totes amb la CUP. Si agafo els de Podem-Podemos amb no-sé-què segueixo desetimant-los plenament; I, si m'estudio una mica això dels C's, almenys, i a pesar de no combregar-hi gens ni mica, els veig amb una certa maduresa de projecte. Sap cap on va, l'Albert Rivera.
    D'entre tota aquesta nova generació de partits -molt convenients!- només veig amb maduresa per progressar els de CUP i els de C's. Són els dos extrems oposats, d'acord. Però només intento no ser partidista, objectiu. Tots els altres els veig com una colla d'atabalats que no tenen ni projecte i ni tampoc experiència de res. Abans d'adquirir experiència, cal tenir preparació política, no ser un atabalat exaltat que es vol carregar el món capitalista a com de lerrouxada o cosa semblant.
    En definitiva, l'Ada Colau per a mi és això: Oportunisme atabalat que no sap ni on ha de picar i ni què és la política ni les responsabilitats socials.

    ResponElimina
  2. AMICS,QUE SON DEL CLOT DE TOTE LA VIDA,HAN DIUEN QUE A LA SRA.COLAU LI,AGRADA LA "PRIMERA PLANA"I EL "FOCUS",MES QUE DORMIR...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)