Bestiari del procés: J. Coll, J. Cruanyes i R. Espadaler

Coll, Joaquim (vicepresident de Societat Civil Catalana).
Tractant amb nans mentals.
Per a Espanya som ramat. La democràcia a la metròpoli és un estadi superior semi-desconegut; a la colònia, directament, ni hi és ni se l’espera. Enquestes que no es poden publicar perquè som menors. Jornades de reflexió, que es veu que necessitem que calli tothom per pensar. Banderes que trenquen la neutralitat de les institucions, que si penja un drap d’un balcó se’ns obnubila la ment. Societat Civil Catalana ha assolit una nou èxit descomunal amb el seu recurs a la Junta Electoral Central: multiplicar la presència d’estelades al carrer en la setmana decisiva de la primera ronda (parcial) de les plebiscitàries i aconseguir despenjar només algunes de les banderes independentistes penjades als ajuntaments durant quatre dies abans del dia de la votació. Que, a més, dilluns, noves de trinca, segurament, tornaran a onejar exactament igual que abans.

Cruanyes, Josep (advocat i president de la Comissió de la Dignitat).
Saltar d’àmbit.
Amb la nova marca comuna Plataforma per la Dignitat Democràtica, aquesta setmana, setze entitats han denunciat en un jutjat de Barcelona els autors de quatre comptes de Twitter per informacions injurioses i banalització del nazisme. Des de fa mesos, primer mitjançant l’acció de l’entitat Drets i ara a través d’iniciatives com aquesta, el sobiranisme ha passat a l’ofensiva: prou d’haver de suportar cada dia els insults, les vexacions i les injúries sistemàtiques del nacionalisme espanyol. Aquesta Operació Dignitat, però, ha de començar a atendre, sobretot, a la dimensió internacional: cal acudir a les instàncies europees i mundials que vetllen per la protecció dels drets fonamentals dels ciutadans. Perquè, tal i com ens acaben de demostrar, per exemple, amb la llengua i els símbols, els tribunals espanyols són abans espanyols que tribunals. Desconnectem-nos-hi, doncs, d’una vegada.

Espadaler, Ramon (conseller d’Interior).
El que de veritat no convé ningú.
Un dels principals inconvenients d’haver decidit enviar el procés al congelador durant una llarga temporada (en concret, deu mesos) és la possibilitat de generar situacions com la que estem vivint en aquesta recta final de la campanya de les municipals. La prohibició de la Junta Electoral Central d’exhibir estelades als edificis públics, avalada pel Govern de la Generalitat a través del conseller d’Interior i el director dels Mossos d’Esquadra, esta desembocant en el mateix procés d’acatament generalitzat que s’observa en l’aplicació de les sentències dels tribunals espanyols que van trinxant la immersió lingüística. En definitiva, una repetició del que ja vàrem viure amb la retirada de la Consulta del 9-N. El conseller Espadaler diu que amb la imatge dels mossos retirant estelades no guanyaria ningú: el que és segur és que amb l’acatament i la submissió guanyen els de sempre, és a dir, Espanya.

Comentaris

  1. I veig que encara ningú no ha mencionat l'apropiació indeguda que s'han fet els estatals dels nostres Mossos d'Esquadra!
    M'imagino que voldran tancar tot el procés a cop de decrets en un no-res.

    ResponElimina
  2. Avui, per primer cop he votat a les CUP. Ni ERC ni CiU. I m'he quedat ben content. Pel 27-S que s'ho facin mirar i espavilin o els hi passarem pel damunt.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)