Bestiari del procés: S. Pedraz, J. Sánchez i M. Verdaguer

Pedraz, Santiago (jutge de l’Audiència Nacional espanyola).
Àrbitres comprats.
Pensar que el magistrat del tribunal espanyol d’excepció encarregat de la persecució del terrorisme actuarà contra les forces de seguretat de l’estat veí és d’una ingenuïtat supina. Mai. Encara que els Mossos d’Esquadra presentessin les proves de càrrec més irrefutables, més evidents de la història judicial mundial. Ni que se li aparegués el mateix Perry Mason. La pràctica del desprestigi incessant de la policia catalana i la calúmnia permanent contra els responsables del seu comandament no és una estratègia conjuntural de caràcter partidari, és una veritable operació d’estat amb un objectiu principal: justificar la retirada de les competències de la Generalitat de Catalunya en la seguretat interior del nostre país, un element imprescindible per tal d’evitar una Declaració d’Independència del nostre Parlament en els propers mesos.

Sánchez, Jordi (president de l’ANC).
Portar la guerra a la frontera.
Dissabte, aquest veterà activista independentista, en el marc de la primera reunió del nou Secretariat Nacional de l’ANC celebrada a Cardona, fou escollit nou president, en substitució de la Carme Forcadell. No cal dir (com, des d’aquesta mateixa columna, la setmana passada) els actius que podien aportar altres candidats. L’home triat finalment pel Secretariat, però, indubtablement, també en té: una llarga trajectòria d’activisme i alhora de tracte amb les institucions, un coneixement exhaustiu de la realitat sociològica del nostre país (a partir sobretot dels seus anys a la presidència de la Fundació Jaume Bofill) i un enquadrament ideològic proper al món que ens cal encara atansar a la independència. Tot plegat, un còctel d’ingredients que (pacificada la pugna interna) ha de posar quan abans el motor de l’ANC a tot gas per eixamplar la majoria sobiranista que necessitem.

Verdaguer, Marc (alcalde Calldetenes).
Banderes de part.
El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha condemnat el batlle osonenc a pagar 1.500 euros de la seva butxaca per no aplicar la sentència que l’obligava a penjar la bandera espanyola a la casa del consell del seu municipi. El contrast amb l’ofensiva simultània de persecució de l’exhibició de l’estelada a l’espai públic no pot ser més bèstia. A les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, les quatre forces més votades a Calldetenes foren, per aquest ordre, CiU, ERC, la CUP i SI, sumant entre totes un 87,04% dels sufragis. Ara, la Junta Electoral Central ha recordat que "l'estelada simbolitza l'aspiració d'una part de la societat". A Calldetenes, en concret, l’opció de gairebé nou de cada deu vilatans. Però, vés per on, resulta que l’estanquera, el símbol que representa poc més del 10% dels habitants del poble no és de part. Pura matemàtica recreativa.

Comentaris

  1. Ara que toques tema jurídic amb en Pedraz, m'has portat al cap una de tantes qüestions que alimenten la fugida d'Espanya, almenys per a mi:
    Per què cal mantenir l'Audiéncia Nacional? No va ser un artilugi creat pel Franco per poder "legalitzar" les actuacions en contra d'aquell terrorisme, principalment de l'ETA? No és ja macarrònic aquesta Audiéncia Nacional? No pretén mantenir un ambient de terror institucionalitzat com uns herois d'una victòria de misèries?
    M'agradaria que algun dia toquessis aquest tema. Segur que ho faràs degudament estudiat i, com sempre, com ben expressat. Gràcies, si pots...

    ResponElimina
  2. Dins dels anàlisis dels resultats electorals n'hi ha un que ha passat desapercebut. El gran derrotat d'aquestes eleccions és el senyor Junqueres. No ha aconseguit atreure pràcticament ningú dels antics socialistes, no ha aconseguit ser ni primera ni segona força, i ara ja no es pot pensar en ell com a substitut de Mas al front del procés o com a primer president, la seva preuada divisió entre sobiranistes es trasllada a la divisió entre l'esquerra, i el porta a la segona o tercera posició. Dins els seus resultats al menys un terç de regidors són exsocialistes mentre que en vots els seus resultats són similars als del 2003 i 2007 quan aquests no hi eren. Venia de guanyar les eleccions europees però amb la poca força de les municipals el vot tendirà a escapar-se cap a CDC, cap a la CUP i cap al Podemos disfressat de partidari del dret a decidir (dels espanyols). Sorprèn que un lider polític que volia fer la independència del país tingui tant poca visió política i tanta persistència en l'error i en no escoltar a la gent excepte als "palmeros". Junqueres haurà estat el principal obstacle a superar per fer la independència i si no s'aconsegueix en serà el culpable directe amb nom i cognoms.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)