Bestiari del procés: J. Sánchez, P. Sánchez i M. Serra

Sánchez, Jordi (president de l’Assemblea Nacional Catalana).
Greu responsabilitat.
Vagi per endavant: sé que és poc rellevant, però aprofito aquesta tribuna per dir-hi la meva al respecte: sempre m’ha semblat perfecta una llista unitària. Només he posat una condició: que, tot just després d’acordar-la, Artur Mas, Oriol Junqueras i David Fernández sortissin conjuntament a presentar-la. En cas contrari, ara i sempre el que ha calgut és no fer-ne motiu d’enfrontament caïnita, acordar un full de ruta comú i tirar endavant. Desgraciadament, el president, a menys de cent dies del plebiscit, ha decidit tornar a posar entre l’espasa i la paret les organitzacions de la societat civil que donen vigor des del primer dia al procés. El president de l’ANC haurà de fer gala d’una habilitat a prova de bomba perquè aquest repte no esberli greument (com ja va passar amb l’acceptació del procés participatiu del 9-N) la unitat interna de la millor eina que encara tenim.

Sánchez, Pedro (candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol).
No nacionalisme alarmant.
Sota una immensa bandera espanyola, ningú és capaç de distingir una part del seu discurs del de Mariano Rajoy. Presentat com a candidat a la Moncloa amb el lema “Més Espanya” (de debò, no és de Manuel Fraga) aprofita per desbarrar amb la posada en escena d’un nacionalisme asfixiant. El seu discurs és encara més lamentable. Afirma, tan tranquil, que hi ha coses, com la unitat d’Espanya, que no es poden votar. I reprèn el gastat argument de la tria d’identitats que aquí ningú exigeix: demanem, només, el poder per decidir com ens governem, no pas per dir a cada ciutadà (com fan els espanyols) quina identitat, per collons, ha de sentir com a pròpia. Així, doncs, Sánchez transita tranquil·lament cap a la vulneració dels drets fonamentals. Tot apunta a que, arribats al moment decisiu, faran de crossa de la repressió.

Serra, Màrius (escriptor).
Tàctiques de guerra mediàtica.
Aquesta setmana, escena curiosa. Màrius Serra coincideix en una terrassa, de costat, amb Ferran Toutain, un dels prohoms del dependentisme a Catalunya, i explica a les xarxes socials part de la seva conversa radical espanyolista. Una equivocació que un digital amplifica i l’espanyolisme aprofita per a extreure’n les habituals conclusions delirants. Ben aviat, el gran i desvagat Josep Ramon Bosch, pinxo amenaçador habitual, ara reconvertit en mode insult (perquè li dirà “xivata”, en femení? És misogínia?), apareix per llançar-li tota mena d’improperis. Són dels primers d’una llarga llista que inclou, en la llengua de l’imperi, “gusano, chivata traidora, puta rata cobarde, hijo de perra, gentuza, llepaculs, marujon, alcahuete, papafrita, subnormal, soplón, acusica, acusón, espía, malsín, cizañero, bellorife, esbirro, verdugo, puta rata nazi chivata”. La desproporció entre l’error i la histèria desfermada és tan bèstia que, com diu l’escriptor, es demostra que el victimisme, afortunadament, ha canviat de bàndol.

Comentaris

 1. No entenc perquè la proposta de llista unitarià hauria d'esberlar l'ANC, si la proporció dins es de 99% a favor i 1% en contra. La sortida d'aquest 1%, alguns dels quals a més deuen ser els infiltrats del règim, retornaria a l'ANC la tranquil·litat, perquè això de que hi ha divisió al 50% ho fa córrer el unionisme però no és cert.

  ResponElimina
 2. Si l'ANC en lloc de tenir aquest pussil·lànim tingués la Carme Forcadell de presidenta, hauria fet el paper de lideratge que li demanem a l'ANC, posant als partits en el camí de la unitat. Però ben segur que algú va pensar com evitar-ho. I Els de l'ANC, quin immens error, gol per l'escaire.

  ResponElimina
 3. Ho començo a veure magre. Ara mateix, ja s'està comentant per la ràdio la pèrdua de suport indep. Guanyaran les parts unionistes, sembla.
  Cal algun reactiu que ho faci capgirar!!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)