Bestiari del procés: A. Mas, N. Munté i J. Nart

Mas, Artur (president de Convergència Democràtica de Catalunya).
Bastint el front exterior.
A l’espera que, després de la seva oferta de fa uns dies a les entitats sobiranistes, es clarifiqui el panorama, el president ha reprès amb energia aquesta setmana el seu accent més fort: la batalla internacional pel procés. L’exitós viatge a Brussel·les, amb intervenció sobtada de l’ambaixador espanyol incomodant manifestament el govern belga, ha estat una passa important en aquesta tasca lenta però constant per difondre davant del món el nostre dret a existir. També, la trobada al Palau de la Generalitat amb la cònsol americana, una diplomàtica que coneix bé el nostre plet nacional i que pot jugar un paper important en el moment decisiu a l’hora de decidir la primera potència mundial a intervenir en favor d’una negociació sobre la independència. Una victòria sobiranista el 28-S canviarà radicalment la situació i la tenim a les nostres mans.

Munté, Neus (vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya).
Entrar en matèria.
La nova veu del Govern català va explicar dimarts, després del primer Consell Executiu del primer Govern en solitari de CDC, el contingut del memorial de greuges que porta per títol “'Crònica d'una ofensiva premeditada” i que consisteix en un recull exhaustiu de les accions del Govern espanyol en contra de l’autonomia del país i del benestar dels seus ciutadans. És exactament això: mentre a les xarxes socials milers d’activistes consagren el seu dia a dessagnar-se, almenys, amb bon criteri, el Govern de la Generalitat ha decidit començar a explicar perquè mantenir la dependència resultarà un drama insostenible per al nostre futur i farà directament inviable, fins a portar-los en molts casos a l’exili, el dels nostres fills. Mentre les baralletes per les llistes es perpetuen, algú surt de casa per intentar convèncer.

Nart, Javier (europarlamentari de Ciudadanos).
Exemple de regeneració.
La notícia va saltar fa mesos, però aquest dilluns tornava a la palestra, arran de la compareixença de l’europarlamentari de Ciudadanos davant la Comissió contra el frau i la corrupció al Parlament. Com tothom sap, després d’hores ingents de plató, de valor econòmic incalculable (això es pot considerar finançament), dedicades a promocionar-lo, el partit taronja representa la regeneració democràtica. Però tal i com va demostrar el cas Cañas, sovint, els més exigents amb la rectitud dels altres acostumen a tenir gat amagat. I resulta que el fosc (de passat entre mercenari i espieta) Javier Nart, assot de la corrupció dels altres, entre 1997 i 2010 va defraudar el fisc espanyol en no declarar l’existència d’un compte a nom seu en un banc suís. Ep, però ja sabeu, el frau d’en Pujol retrata tot el sobiranisme mentre el d’ells és només “peccata minuta”. La impostura dels seus plantejaments, però, acabarà per surar.

Comentaris

  1. Tot ens porta a creure que anem per bon camí, sí. Però, a força de voler ser aparentment més purs que un sant, ens trobem -almenys jo- amb interrogants que ens els podríem estalviar, crec jo. Per exemple, tota aquesta derivada d'enèsima vegada, sobre la puresa dels qui han d'encapçalar la llista unitària independentista. Ho trobo d'una hipocresia inèdita fins ara, pel meu gust.
    Segueixo pensant que el més eficaç i clar és que els respectius partits hi vagin a les eleccions tal com són: CDC, ERC, CUP. Es posin un lema en comú i tothom sabrà qui vota i què vota. Una vegada feta la tria pel Parlament, es proclama la intenció de desprendre'ns d'Espanya i es fa el Govern de concentració amb els tres partits independentistes. Es negocia amb Madriz i es comunica a l'ONU i arreu del món que ens vulgui rebre.
    Tots aquests arguments de llistats tan enrevessats només aconseguiran despistar i no saber qui votes. Jo mateix, ara no sé si també hi haurà llistat convencional o si s'eliminaran temporalment; si els líders polítics quedaran despenjats o si seran visibles, etc. Si volen fer experiments d'ètica política, home, doncs que ho facin quan no hi ens vagi cap compromís seriós. Dic jo, vaja!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)