Matinal delirant d’Antena 3

Com que “La Nostra” està força avorrida, a l’hora de l’esmorzar, de vacances, dedico una estona a posar aquest canal espanyol. Seran només cinc minuts, perquè es fa difícil aguantar-ne més. Temps més que suficient per reforçar la idea que estan ben bojos aquests espanyols. És el dia després de la convocatòria electoral catalana per al 27-S. En pitjar el botó d’Antena 3, com no, hi apareix Inés Arrimadas. A les xarxes, llegeixo que, des de la seva elecció com a presidenciable, les teles espanyoles li han dedicat més temps que a Mas i Junqueras junts en cinc anys de procés. El seu discurs és carpetovetònic. Parla de separatistes com si fóssim als anys trenta. I, fins i tot, en un moment de la conversa, acaba per acceptar que els independentistes també som catalans. En el món de ficció creat pels mitjans espanyols, els tertulians parlen amb ella com si es tractés de la imminent presidenta de la Generalitat, tot i que mai cap enquesta (ni tan sols la que s’inventa al despatx Paco Marhuenda) hagi atorgat més de cinquanta escons a l’espai espanyolista.

Però si contemplar l’entrevista a Arrimadas era surrealista (portar en solitari a la representant d’un partit amb nou diputats i zero alcaldies per parlar de la “realitat” catalana), la següent notícia encara em va impactar més. En l’esforç de creació d’un estat d’opinió ben convençut que hem sortit de la crisi, Antena 3 oferia un seguiment surrealista, amb números i declaracions, a alguns dels actors principals d’un sector econòmic concret, aquell en el qual l’atur s’està reduint a Espanya de manera més espectacular. Si, amigues i amics, no us ho creureu: el sector de la construcció! Senzillament sideral: després d’una crisi gravíssima, basada en anys d’especulació i enriquiment d’uns pocs, d’una immensa bombolla basada en el monocultiu de la tovallola i el totxo, del turisme i la construcció, les bases de la nova recuperació econòmica espanyola són: el turisme i la construcció! Aquesta és la lliçó apresa d’una crisi que ha portat pobresa a milions d’espanyols. I després diran que no és per sortir corrent.

Comentaris

  1. Amic Granollachs, Fa anys i anys que vaig desconnectar dels canals de ràdio TV espanyols. Ja hi ha prou desgràcia amb en Cuní! Tampoc el poso mai. Em quedo amb TV3 i laRAC1 i encara. Llegeixo els diaris per l'internat i prou per a mi.
    La llàstima és que els espanyols que resideixen a Catalunya també miren aquests canals com són A3, Tele5, etc. No hi ha manera de fer-los-ho entendre que els estan manipulant de la manera més barroera. Fins i tot, algun fill d'aquesta gent els ho diuen, però segueixen igual, amb el cap buit o ple de serradures...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)