De 18 mesos a 18 dies

Un dels aspectes, al meu parer, menys clars de l’itinerari posterior al 27-S és el termini de 18 mesos fixat per fer efectiva la desconnexió d’Espanya. A mi sempre m’ha semblat clar que el devessall de mesures repressives que anirà desencadenant la metròpoli farà del tot insostenible la situació. Una vegada desencadenat el procés caldrà començar a desobeir sistemàticament i això requerirà d'immediat una declaració d’independència amb la seva llei de transitorietat jurídica i les seves disposicions d'urgència per assegurar el control del territori per part del nou estat naixent. La decisió exprés del Partit Popular de modificar a mata-degolla la llei del Tribunal Constitucional a fi de multar i/o inhabilitar els càrrecs i funcionaris que ignorin les seves prohibicions fa més clara encara la situació que ens trobarem després de la gran victòria independentista de d’aquí menys d’un mes. Així, doncs, sempre amatents a desemboirar el camí, els espanyols ens empenyen una vegada més a cremar les naus. Allò que, des dels acords de full de ruta del març entre Convergència i Esquerra, es volia fer durar 18 mesos, en realitat, només podrà durar 18 dies.

Comentaris

 1. La DUI serà inevitable si es vol la independència, ja que amb Rajoi serà impossible negociar rés. I haurà de ser immediatament després de guanyar el 27-S. Sinò se'ns menjaràn. Adéu Spain!

  ResponElimina
 2. Sí, trobo que encara hi poses massa dies de coll. Tal com ho estan posant -i ja era de suposar!- cal anar molt a corre-cuita perquè si no se'ns menjaran bo i crus. No són capaços de negociar ni parlar-ne de res. En Mas s'ha de treure la capa de l'elegància i posar-se la de guerriller.
  Potser sigui convenient que la primera celebració parlamentària sigui feta al mateix palau, però la que vagi a continuació caldrà fer-la en lloc secret.

  ResponElimina
 3. O segons com vagi la nit electoral.... 18 hores per fer la DUI

  ResponElimina
 4. Jo perdoneu, llevat de les Cups, no veig ni prou determinació, ni valentia ni coratge per crear un nou país, ni molt menys per desconectar, ni per fer la DUI, per tant no us amoïneu pels 18 mesos, tindrem tot el temps del mon.

  ResponElimina
 5. Anònim et put entendre. Però prefereixo esperar al resultat del 27-S i veure com reacciona el nostre govern. Llavors et contestaré. Fins aleshores, ànims i no ens posem nerviosos, que sòn 24 díes. Salut e independència!

  ResponElimina
 6. Si els de Junts Pel Si fossin una colla de xirucaires anarcos, la serietat i el sentit d'Estat, que per cert és el que volem construir, ni hi seria present. Si el 27 després del recompte els del SI tenim la majoria absoluta, al dia seguent no és farà cap DUI. Primer s'ha de constituir el Govern legitim, després i per mandat democràtic el Govern proposara al Govern espanyol obrir negociacions i només després de la resposta o no resposta, és quan la legitimitat serà complerta. Si l'Estat espanyol vol negociar, el que Catalunya negociara és la separació en termes amistosos, ens al contrari serà el moment de fer la Declaració d'Independència. D'això s'én diu coherència i del que qualsevol país democràtic admet com dret d'Autodeterminació complerta. Tot i així, si per omplir de legalitat el nou Estat cal esperar, s'haurà de fer, doncs sense una legalitat que ampari els fets del nou Estat, provablement dificultaria el reconeixement internacional del nou Estat. En política res és blanc o negre i les decisions per fer un nou Estat tampoc.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Ho sento boi, rera aquesta parafernàlia legal, només hi veig falta de coratge i perdua de temps , o es que mentre el govern català compleix els terminis i les legalitats formals , els altres estaran parats en la seva guerra bruta ? cony siguem seriosos, prou d'anar amb el lliri del bonisme a la ma.

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)