Picabaralles / Principis

PICABARALLES. Les diatribes de Justo Molinero contra Gabriel Rufián, al si de l’Assemblea o, naturalment, a un nivell diferent, entre diferents portaveus de la CUP i Francesc Homs han permès sucar-hi pa als adversaris del procés. La legítima disparitat de perfils i estratègies és aquí motiu d’una agror que, més enllà dels cercles més propers als afectats, resulta prou difícil d’entendre. Estem implicats en la major revolució democràtica de l’Europa del segle XXI i ens dediquem a desqualificar les intencions últimes d’uns i altres. És evident que el Govern i el grup que li dóna suport vol aplicar la desconnexió de manera el més eficient possible. Convé en aquest moment forçar la màquina? De la mateixa manera que cal donar ple suport als càrrecs locals de la candidatura alternativa que han estat imputats, també convé confiar en l’estratègia de la majoria parlamentària i del Govern. I avaluar-la d’aquí un any i mig.

PRINCIPIS. Arran de la publicació d’un manifest impulsat pel grup Koiné i subscrit per 200 personalitats de la cultura sobre l’estatus de la llengua catalana a la nostra nova República, ha esclatat l’habitual batussa entre defensors i contraris a l’oficialitat de l’espanyol a la futura Catalunya independent. La voluntat de recuperar per al català un estatus de llengua normal al nostre territori uneix tothom. Ara que comencem el debat constituent, no hauríem de caure en el parany de fer de la qüestió de l’oficialitat o no del castellà un element central. Al contrari, caldria buscar entre tots quines mesures consensuades de prestigi poden atraure amb el màxim consens les fornades de nous catalans arribats d’Espanya i de la resta del món a un ús creixent de la nostra llengua. Amb el convenciment que, la força de l’espanyol és tal, que mai els seus parlants se sentiran aquí en terra estranya.

Comentaris

  1. Avui he escoltat l'oracle a Catalunya Ràdio i he quedat fortament i negativament impressionat amb les afirmacions dels dos portaveus dels sindicats majoritaris dels Mossos d'Esquadra . Ara sí que veig que tenim l'espanyolisme infiltrat a casa. Caldrà anar amb compte amb els Mossos a l'hora de la desconexió.Estranyament no he vist la notícia comentada enlloc.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)