Confiança / Credibilitat

CONFIANÇA. Aquesta setmana fins i tot l’associació conservadora de la magistratura espanyola ha criticat el retorn del magistrat Daniel de Alfonso a les seves responsabilitats com a jutge de l’Audiència de Barcelona. Certament, després de l’espectacle lamentable, mafiós, d’un director de l’Oficina Antifrau defraudant els principis més bàsics de la democràcia, començant per la divisió de poders, cal tenir molta indignitat per presentar-se davant dels ciutadans com algú amb prou dignitat per impartir justícia. De la mateixa manera que costa d’entendre que els agents dels mossos que van extra-limitar-se fins causar-li la mort a Juan Andrés Benítez tornin a intervenir al carrer d’aquí no gaire, també costa molt assumir que algú que ha demostrat un nul interès per l’equanimitat, que ha fet del sectarisme la seva divisa, pretengui actuar ara com a magistrat. Si a mi em toqués com a jutge sortiria corrent de la sala de vistes.

CREDIBILITAT. Un dels principals problemes del val tot contra els catalans és el mal que els mateixos espanyols es fan. Un país amb principis democràtics tan tendres hauria de ser particularment curós a l’hora de preservar els mecanismes més bàsics d’un estat de dret. Al contrari, posar tota la maquinària de l’estat al servei de la defensa d’un búnquer de poder mesetari no ha fet sinó podrir una mica més el seu prestigi. Com volen, ara, que ens mirem les seves operacions-espectacle contra la corrupció que quedaran en no res. Si és que, realment, el jutge del Vendrell vol avançar en la seva investigació de vuit possibles delictes amb la detecció de noves proves, com és possible que la guàrdia civil, a la qual s’encarreguen els escorcolls, informi tantes hores abans la premsa, amb la lògica possibilitat que els propis investigats arribin a saber-ho i destrueixin qualsevol prova?

Comentaris

  1. El baix sentit de l'ètica, per no dir gens, d'aquest jutge anomenat De Alfonso, és dels que provoquen. Provoca la ràbia dels qui veiem i sabem com està de baixa l'ètica social. De fet, bullo per veure que encara hi pot haver justícia universal que inhabiliti per sempre més aquest fenomen de personatges. Aquest, en Jorge Fdez, Díaz i tants i tants més que volen i volten per l'espai social d'arreu del món.
    Algun partit polític ho hauria d'assumir, després d'aconseguir la nostra indepe., com una primera fita la regeneració ètica de la societat. No cal emmirallar-nos amb els països del nord d'Europa, no cal.Tampoc són tan perfectes! Però, sí que ens cal posar en marxa un codi d'ètica que obligui sota penes majúscules tenir un magnífic comportament social, des de polítics, passant per empresaris, i acabant amb el comportament general social.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)