Ortografia / Policia

ORTOGRAFIA. Gran safareig als mitjans unionistes perquè el president fa ver tres errades ortogràfiques en la seva famosa missiva a Mariano Rajoy. Aquella en la qual, carregat d’una dignitat que és molt d’agrair, explicava el perquè de la seva absència a la conferència de presidents autonòmics. Les forces polítiques dependentistes han aprofitat per faltar-li al respecte oferint aquell espectacle digne de commiseració de qui, mancat d’arguments democràtics de fons, ha de recórrer a desqualificacions personals. Però, canviem les tornes, pensem només per un moment que passaria si des de l’independentisme ens dediquéssim a riure dels alts personatges del dependentisme català que destrossen la llengua del país. Si en comptes de ser inclusius ens (es) posessin selectes. Què serien capaços de dir? Només dos segons de reflexió serien suficients per entendre que escarnir un polític catalanoparlant d’origen pel seu espanyol és de pàrvuls.

POLICIA. Certament, tenim un problema (i greu) quan determinats sindicats, encara que siguin molt minoritaris, pensen que es poden manifestar/amenaçar amb l’objectiu d’intimidar càrrecs electes. Que determinats efectius dels mossos d’esquadra i de la guàrdia urbana de la capital del país, amb el que tenim per davant en els propers sis-nou mesos (els més importants de les nostres vides), es manifestin amb la cara tapada, de la mà de la guàrdia civil i la policia espanyola, amenaçant a les xarxes socials els ciutadans que han de protegir, és molt preocupant. Més encara, que ho facin de costat de partits xenòfobs com ara Plataforma per Catalunya. Som molts els qui, instintivament, ens hem posat sempre del costat de la policia del país, però si el que volien amb la protesta de dimarts a la nit era exigir-ne respecte, difícilment podien fer-ho més bé per generar just l’efecte contrari.

Comentaris

  1. CREC QUE EL PRESIDENT TE QUE CAMBIAR DE CORRECTOR...
    UN POLICIA,AMICS MEUS,ES UN POLICIA AMB TOT LO BO I AN LO DOLENT,I ELS NOSTRES,EN ELS SEUS INICIS,VAN ACEPTAR A TOT "QUISQUI"...ESTEM PLEGATS DE TAUPS¡¡¡.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Glossari polític: llirisme (#glossari)

Perplex davant un immens i letal error (#2016nideconya)

Últimes notícies! Es descobreix la sopa d'all! (#PGE2014)