Ves al contingut principal

Acollir / Assetjament

ACOLLIR. Cal continuar amb la mobilització, és precís seguir explicant que només a Catalunya existeix la majoria (pràctica unanimitat) suficient per dur a terme polítiques diferents envers el drama humanitari descomunal dels refugiats de guerra al món. Aquesta setmana l'entitat Stop Mare Mortum ha presentat un requeriment judicial al govern espanyol, que en poc temps, pot esdevenir el primer procés judicial contra un estat europeu per no complir amb les quotes d'acollida de víctimes del conflicte armat. Segons els càlculs de l'entitat, el govern de Mariano Rajoy ha reubicat només el 4,5% (887 persones), de les prop de 19.500 a què s'havia compromès davant les autoritats europees en 2015. Tots recordareu la Brigada Aranzadi, amb la vicepresidenta al capdavant, recordant-nos la importància del compliment de la llei i tal i tal. I allò de l'estat de dret i tal i tal. La doble moral a la qual ens tenen acostumats.

ASSETJAMENT. Mentre els principals agents del dependentisme mediàtic malden per embrutir la imatge democràtica del procés amb arguments de pati d'escola (val tot, fins i tot inventar-se afirmacions de l'adversari i posar-les entre cometes com si fossin literals), més enllà dels seus habituals narcòtics, la realitat d'un Regne d'Espanya que es passa els principis bàsics de la democràcia per l'arc de triomf continua fent via: aquesta setmana ha quedat ben retratada amb la queixa pública del corresponsal del diari francès ‘Libération’, Jean Quatremer, davant les pressions personals rebudes per tal d'evitar que exercís de moderador en una intervenció del president Mas organitzada per la Delegació de la Generalitat a Brussel·les. El líder del PDeCAT va situar en el centre de la seva intervenció la gran arma de la Revolució catalana: el deute que l'estat espanyol haurà d'assumir en solitari en cas d'un procés de secessió no pactat després del Referèndum.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Catalunya, dona maltractada (#marxemja)

Avui, secció de successos. A risc de ser poc original, fa temps que penso que el símil no pot ser més exacte. Catalunya és com una dona maltractada. En la seva relació amb Espanya les coses ja no van començar bé. La unió no va ser el resultat de la seducció, de l'enamorament i de la descoberta inicial i foment posterior dels interessos comuns. No. La història entre els dos va començar, en una conducta pròpia d'altres èpoques, amb el rapte de la núvia. Després d'anys de mirar-se-la amb desig, aquell home, finalment, va fer-la seva, encara que fos per la força. Després, amb el pas dels anys, la cosa no ha fet sinó degradar-se més i més. Ell explica a tothom que li ha fet una cuina estupenda, on ella és la reina, bàsicament per tenir-li preparat el dinar a taula a l'hora convinguda. Naturalment, per mantenir-la ben lligada a ell, en molts moments, ha hagut de fer ús de la força. Una bona bufa de tant en tant. Per què? Perquè és seva i amb ella pot fer el que vulgui.

La m…

Bestiari del procés: A. López-Fonta, A. Oliveres i J. Planas

López-Fonta, Alejandro (empresari).
La pau i el progrés.
Dijous, a la matinal de la ràdio comtal, combat a mort entre Anna Ballbonna i Quico Sallés del costat dels bons patricis i Alejandro López-Fonta i Xavier Salvador arrapats al cantó fosc de la força. Entre altres motius, a compte de la memòria democràtica. Els primers, posant de relleu l’immens frau d’una Transició que està arribant ja al qüestionament dels drets polítics fonamentals; els segons, fent la lloança del període més llarg de pau i progrés econòmic de la història d’Espanya. Així s’hi refereixen. Trenta anys de pau i prosperitat: és exactament el que podria haver afirmat un ministre franquista l’any 1973. I és exactament per això que la Restauració borbònica de la Constitució del 78 ha estat incapaç de posar les bases d’una reconstrucció real d’Espanya. Confiem que la independència de Catalunya faci viable, via trompada, el gran canvi que els cal.

Oliveres, Arcadi (dirigent de Procés Constituent).
Denunciar la doble moral.

Cas / Coherència

CAS. De sobte, com acudint a l'avançada a la seva cita anual estiuenca, Gibraltar torna al centre de l'escena. Aquesta vegada, però, amb un caire diferent. Enmig d'una escalada de tensió superior a l'habitual d'un conflicte per l'aeroport guanyat al mar o la gestió de les aigües jurisdiccionals. El Brexit re-situa la qüestió: Espanya, malalta de nacionalisme carrincló, hi veu l'oportunitat de revertir la cessió feta al Regne Unit just quan aquest acabava de néixer. I per remarcar-ho, canviant tot el que havia dit fins al moment, s'obre fins i tot a acceptar una Escòcia independent al si de la Unió Europea. És així com, tres-cents anys després, el Cas dels Catalans retorna. L'oportunitat de desfer la traïció anglesa que va liquidar la sobirania catalana. Perquè, si cal deixar sense efecte l'article 10, per què no, també el 13 que empara la incorporació del vell Principat a Castella.
COHERÈNCIA. Fa uns quants anys que els anomenats socialistes cat…