Glossari

Autonomisèria: Règim polític i administratiu aplicat a Catalunya que, al llarg dels darrers trenta anys i fins a la crisi actual, mitjançant l'aplicació d'un ingent espoli fiscal sense comparació a nivell mundial, la condueix indefectiblement a una situació d'ensorrament moral, econòmic, polític, social i cultural de la qual no s'aixecarà fins a l'assoliment d'un estat propi.

Brigada de narcòtics: Conjunt de forces mediàtiques que ostenten l'hegemonia al servei de la gent important i dels que sempre han manat i que s'esforça a aconseguir el blindatge permanent de l'status quo, si cal, sense respectar les evidències més clares del seu deteriorament i dels perjudicis que provoca als ciutadans d'aquest país.

Federalista utòpic: Partidari de la doctrina federal, fracassada fa més de cent anys a la Península Ibèrica. Com els seus antecessors, els socialistes utòpics del vuit-cents, els d'avui estan convençuts de la possibilitat d'implantar un món feliç on regni l'harmonia entre espoliadors i espoliats, després que els primers caiguin del cavall i s'avinguin a donar als catalans tot allò que els han negat durant els darrers tres-cents anys.

Gestoria: Institució del suposat autogovern de Catalunya, els poders de la qual, tot i que nominalment provenen de la legalitat republicana, en realitat es deriven i depenen absolutament de la generositat dels espanyols expressada en la seva constitució. S'encarrega d'executar les polítiques importants decidides a Madrid i de fer veure que exerceix el poder, a fi de repartir-ne les engrunes entre els successius partits autonomistes que la gestionen. Alguns bons patricis, inexplicablement, esmercen totes les seves energies a ocupar-la.

Obstaculista: Tipologia humana dins el sobiranisme, dotada d'una capacitat analítica superior a la normal encara que unidireccional, adreçada a percebre tots i cadascun dels obstacles existents per a l'exercici de la plena sobirania per part del nostre país. La seva enorme capacitat per valorar les dificultats del projecte és directament proporcional a la incapacitat per assumir els costos de la inacció i el procés de destrucció al qual està sotmés el nostre país arran de la seva situació actual de dependència. Quan expressa el seu ideari entenimentat, l'obstaculista comença sempre apel·lant a un indubtable independentisme, per acabar manifestant que per fer realitat la llibertat ara és preferible continuar esperant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada